Van Nistelrooij doet onthulling: 'Ik zou hier graag een club willen trainen'

Van Nistelrooij doet onthulling: 'Ik zou hier graag een club willen trainen'

13 maart - 07:29
54

Ruud van Nistelrooij wil graag coach worden in Duitsland, Engeland of Spanje. De oefenmeester zit nog altijd zonder club sinds zijn vertrek bij PSV en hij wacht geduldig op een mooie kans. Daarnaast vertelt Van Nistelrooij dat hij aanbiedingen op zak heeft vanuit de Eredivisie

In gesprek met het Spaanse Relevo wordt Van Nistelrooij gevraagd wanneer hij op de bank zal zitten bij een Spaanse club. "Ik zou hier graag een club willen trainen", beantwoordt de oud-voetballer stellig. "Ik heb voorstellen vanuit Nederland, maar ik zou graag in Duitsland, Engeland of Spanje een team willen coachen. Het liefst in de competities waarin ik heb gespeeld, want die talen spreek ik goed."

Een uitdaging in de Spaanse competitie lijkt Van Nistelrooij een mooie vervolgstap. De oefenmeester wil graag trainer worden van een 'goed georganiseerde' club. "Ik heb ervaring opgedaan bij PSV. Eerst in de jeugd, daarna één jaar in het tweede elftal en vervolgens in de hoofdmacht", legt de voormalig Oranje-international uit. "Ik heb in deze periode veel talenten door laten groeien, zoals Gakpo, Madueke, Bakayoko en Xavi Simons. Ik maakte deel uit van de ontwikkeling van deze talenten."

Van Nistelrooij ziet het niet zitten om opnieuw een jeugdteam te gaan trainen. "Ik werk graag met jonge spelers in combinatie met ervaren krachten. Die combinatie is ideaal voor een coach", aldus de oefenmeester. "Ik wil wel jonge spelers helpen in hun ontwikkeling en wedstrijden winnen. Dat laatste is uiteindelijk het belangrijkste. Met een manier van voetballen die de mijne is."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!