Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend: 26 namen, Timber debuteert

Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend: 26 namen, Timber debuteert

15 maart - 12:00 Laatste update: 22 april - 11:28
314

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland is bekend. Ronald Koeman heeft 26 spelers opgeroepen, waaronder Quinten Timber en Georginio Wijnaldum.

Memphis Depay maakt na een afwezigheid van bijna een jaar zijn rentree in de Oranje-selectie. Quinten Timber debuteert in de definitieve selectie, terwijl Georginio Wijnaldum ook na een lange tijd van afwezigheid terugkeert. Nick Olij heeft de schifting in het keepersgilde niet overleefd. Koeman doet onder de lat een beroep op Marco Bizot, Mark Flekken en Bart Verbruggen. Bizot is er voor het eerst sinds het EK 2020 weer bij.

Een andere opvallende afvaller is Micky van de Ven, die bij Tottenham Hotspur imponeert in de Premier League. Frenkie de Jong en Joshua Zirkzee ontbreken wegens blessures.

Het Nederlands elftal oefent deze maand tegen Schotland (vrijdag 22 maart) en Duitsland (dinsdag 26 maart). De vriendschappelijke interlands staan in het teken van de voorbereiding voor het EK, dat op vrijdag 14 juni wordt geopend door de twee sparringpartners van Oranje.

In de aanloop naar EK, waar Oranje in groep D uitkomt tegen Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van de play-off A (Wales, Polen, Estland of Finland), worden in juni nog twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, tegen Canada en IJsland.

De volledige selectie
Keepers: Marco Bizot, Mark Flekken, Bart Verbruggen
Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij
Middenvelders: Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Jerdy Schouten, Quinten Timber, Joey Veerman, Mats Wieffer, Georginio Wijnaldum
Aanvallers: Cody Gakpo, Donyell Malen, Memphis Depay, Xavi Simons, Wout Weghorst, Brian Brobbey