Vink onder de indruk van Oranje-voorhoede: 'In goede vorm top vijf van de wereld'

Vink onder de indruk van Oranje-voorhoede: 'In goede vorm top vijf van de wereld'

16 maart - 15:45
79

ESPN-analist Marciano Vink denkt dat de voorhoede van het Nederlands elftal behoort tot de top vijf van de wereld, mits ze in goede vorm verkeren. In het programma Voetbalpraat gaat de analist in op de aanvallers van Oranje.

"Het is een beetje gek om te zeggen dat het (voorhoede van Oranje, red.) geen wereldtop is, want ze spelen gewoon bij Atlético Madrid (Memphis Depay) en Liverpool (Cody Gakpo), dus we hebben wel spitsen", begint Vink. De analist herinnert zich dat aanvallers in het Nederlands elftal het liefst allemaal vanaf de linkerkant kwamen. "Toen was de rechterkant een groot probleem. Door dit systeem is de rechterkant een beetje weggevallen, dat is nu Dumfries (Denzel, red.) zijn terrein geworden. Dus dat was wel een hele goede oplossing", vervolgt Vink.

Vink is van mening dat het er weer rooskleurig uit kan gaan zien voor Oranje op aanvallend gebied. "Als de spitsen het nu op hun heupen krijgen, dan zit je denk ik wel in de top vijf van de wereld", besluit hij. Medeanalist Kees Kwakman noemt Donyell Malen ook als belangrijke speler voor de rechterkant van het Nederlands elftal. Malen liet zich zien aan het Nederlands publiek tijdens de Champions League-confrontaties tussen PSV en Borussia Dortmund.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ESPN NL (@espnnl)