Weg naar FA Cup-finale ligt open voor gelukkig United, dat Championship-club treft

17 maart - 19:38 Laatste update: 19:45
26

Manchester United weet meteen waar het aan toe is in de FA Cup, na de knotsgekke wedstrijd tegen Liverpool. The Red Devils gaan het in de halve finale opnemen tegen Championship-club Coventry City. Daar zal Erik ten Hag niet bepaald ontevreden mee zijn.

United ontloopt daardoor Chelsea en Manchester City, die het in de andere halve finale tegen elkaar opnemen. The Red Devils spelen tegen Coventry, de nummer acht van het Championship, op papier uit. De wedstrijd zal echter plaatsvinden op Wembley, zoals altijd het geval is bij de halve finales en finale van de FA Cup.

Zondag behaalde Man United de halve finale van de FA Cup door Liverpool na een spectaculair duel uit te schakelen. De beslissende 4-3 viel pas in de 120ste minuut. Coventry voegde zich een dag eerder bij de laatste vier van het Engelse bekertoernooi. Op bezoek bij Wolves zorgde de ploeg, met Milan van Ewijk in de aanval, voor een stunt door in de blessuretijd een achterstand om te buigen in een overwinning.

Ook Chelsea stelde in de blessuretijd een halve finale-plek veilig, tegen Leicester City. Man City won op zijn beurt gemakkelijk van Newcastle United. De halve finales zullen in het weekend van 20 en 21 april gespeeld worden.