'Het zou me niet eens verbazen als Wieffer een basisplaats krijgt op het EK'

'Het zou me niet eens verbazen als Wieffer een basisplaats krijgt op het EK'

18 maart - 09:32 Laatste update: 09:36
67

Mats Wieffer maakt een goede kans op een basisplaats in het Nederlands elftal tijdens het EK. Dat stelt oud-voetballer Romano Denneboom, die zeer onder de indruk is.

Wieffer was zondag tegen sc Heerenveen (2-3) weer trefzeker voor Feyenoord en staat in de belangstelling van grote clubs als FC Barcelona en Atlético Madrid, maar laat zich niet van de wijs brengen. Hij solliciteert naar een belangrijke rol op het EK in Duitsland, stelt Denneboom vast.

"Hij draait een prima seizoen, wat heeft geleid tot een vaste plek bij het Nederlands elftal", begint de oud-international, die Wieffer heeft opgenomen in zijn Elftal van de Week in De Telegraaf. "Het zou me niet eens verbazen als hij daar op het EK bij de eerste elf zou beginnen."

Met zijn prestaties bij Feyenoord heeft Wieffer interesse gewekt bij verschillende topclubs in Europa. In Spanje wordt zelfs beweerd dat de middenvelder één van de belangrijkste kandidaten is om komende zomer naar Barça te verkassen. "Het zegt veel over hem dat hij ondanks alle interesse en aandacht die er voor hem is, zo blijft presteren", aldus Denneboom. "Dat vind ik knap."

Wieffer begon dit seizoen 25 keer in de basis in de Eredivisie. Hij ontbrak alleen tijdens de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-2) wegens ziekte. Hij was goed voor vijf doelpunten en drie assists. Wieffer beschikt nog over een contract tot medio 2027 bij Feyenoord.