Twijfels over rol Wijnaldum in Oranje: 'Moet een voortrekkersrol hebben'

Twijfels over rol Wijnaldum in Oranje: 'Moet een voortrekkersrol hebben'

20 maart - 22:03
40

Kees Luijckx denkt niet dat Georginio Wijnaldum bij het Nederlands elftal is opgeroepen wegens zijn voetballende kwaliteiten. In Voetbalpraat gaat de analist in op de aanwezigheid van Wijnaldum bij Oranje, en stelt hij dat de ervaren kracht door Koeman is opgeroepen wegens zijn rol in de kleedkamer.

In het praatprogramma wordt aangehaald dat, hoewel Oranje dik in de middenvelders zit, er weinig keuze is tussen middenvelders met diepgang zonder bal. Niet iedereen aan tafel is het ermee eens dat er zoveel energie wordt gestoken in Wijnaldum, omdat de voormalig speler van onder meer Feyenoord, PSV, Liverpool en Paris Saint-Germain in een competitie is gaan spelen die 'uit beeld' is, namelijk bij Al Ettifaq in Saudi-Arabië.

Kees Luijckx meent echter te weten waarom Wijnaldum wordt opgeroepen, en denkt dat het niet alleen te maken heeft met zijn kwaliteiten op het veld. "We hebben heel veel middenvelders. En een type Wijnaldum hebben we ook, met Reijnders, met Xavi Simons. Maar als ik het goed heb begrepen is hij erbij gehaald omdat hij ervaring heeft. Daar moet hij een soort voortrekkersrol in hebben, dat hij de jongens een beetje gaat uitleggen hoe dingen werken."