EK-droom blijft levend, ondanks keuzes Koeman: 'Was misschien niet gek geweest'

EK-droom blijft levend, ondanks keuzes Koeman: 'Was misschien niet gek geweest'

22 maart - 14:13
17

Ian Maatsen hoopt stiekem op een plekje in de EK-selectie van het Nederlands elftal. De linksback, die op huurbasis bij Borussia Dortmund speelt, had het 'niet gek' gevonden als hij deze interlandperiode al bij het grote Oranje zat. Maatsen is nu onderdeel van de Jong Oranje-selectie.

Bondscoach Ronald Koeman had in zijn voorselectie en definitieve selectie geen plek voor Maatsen, die deze interlandperiode actief is bij Jong Oranje. "Je wil altijd met de grote mannen meedoen, dus dan is het wel jammer", is de linkspoot eerlijk tegenover Voetbal International. "Het was misschien ook niet gek geweest. Maar ik reken nergens op. De realiteit is dat ik voor Jong Oranje ben opgeroepen en dan ligt mijn focus ook gewoon hier."

Met blessures van Quilindschy Hartman en Stefan de Vrij kent Oranje wat personele problemen in de achterhoede. Toch koos Koeman er niet voor om Maatsen er alsnog bij te halen. "Ik moet hier gewoon mijn best doen", blijft de van Chelsea gehuurde Dortmund-verdediger koel. "Dit is een leuk team met heel veel talent. Ik moet gewoon geduld hebben, lekker mijn minuten maken en dan zien we wel waar het schip strandt."

Het EK met Oranje heeft Maatsen nog niet uit zijn hoofd gezet. "Het gaat sowieso een mooie zomer worden, ik hoop voor mij extra mooi, maar we gaan het zien", besluit de back, die nog wacht op zijn debuut in het grote Oranje. Maatsen was al wel eens onderdeel van de selectie.