'Roma en Bundesliga-clubs mikken op Huijsen-move, Juve kan zwichten bij groot bod'

'Roma en Bundesliga-clubs mikken op Huijsen-move, Juve kan zwichten bij groot bod'

24 maart - 17:18 Laatste update: 17:21
9

Het is niet ondenkbaar dat Dean Huijsen ook na dit seizoen actief is bij AS Roma. Volgens Tuttosport hopen de Romeinen de in Nederland geboren verdediger definitief over te nemen van Juventus, terwijl Borussia Dortmund en RB Leipzig ook op het vinkentouw zouden zitten. Bij een bod van dertig miljoen euro of meer, lijkt Juve bereid om mee te denken.

Huijsen, die onlangs voor een interlandloopbaan bij Spanje koos, speelt sinds januari op huurbasis voor Roma. Daar maakt de achttienjarige verdediger een goede indruk. Roma wil Huijsen daardoor behouden. Zelf staat het talent ook niet onwelwillend tegenover een langer verblijf in het Stadio Olimpico. Huijsen wil namelijk duidelijkheid en niet weer op het tweede plan belanden bij Juventus, waar hij tot dusver slechts één duel in de hoofdmacht speelde.

Volgens Tuttosport is het waarschijnlijk dat Juventus 'wankelt' bij een bod van dertig miljoen of meer op Huijsen. Voor Roma is het daardoor belangrijk om Champions League-kwalificatie af te dwingen, zodat de mogelijke transfer van Huijsen gefinancierd kan worden. De huidige nummer vijf van de Serie A is echter niet de enige club die hoopt op de handtekening van de geboren Amsterdammer: Dortmund volgt hem al een tijdje, terwijl Leipzig recent ook meerdere keren zou hebben geïnformeerd.

Bij Juventus heeft Huijsen een contract dat tot medio 2028 doorloopt. Roma heeft geen optie tot koop weten te bedingen in de huurdeal met De Oude Dame. Tot dusver kwam Huijsen in alle competitieduels van I Giallorossi in actie sinds zijn komst. Sinds de terugkeer van Evan Ndicka van de Afrika Cup en de systeemwissel van Roma (van 3-5-2 naar 4-3-3) moet Huijsen het wel vaker met invalbeurten doen.