Van Hanegem in de bres voor 'geldwolf' van Oranje: 'Kon niet naar Feyenoord'

Van Hanegem in de bres voor 'geldwolf' van Oranje: 'Kon niet naar Feyenoord'

25 maart - 09:35 Laatste update: 09:57
95

Willem van Hanegem springt op de bres voor Georginio Wijnaldum. Volgens de Kromme is Nederland te kritisch op de middenvelder die in plaats van voor een terugkeer naar Feyenoord voor een transfer naar Al Ettifaq in Saudi-Arabië koos. Wijnaldum heeft zowel Feyenoord als Nederland belangrijke diensten verwezen en verdient meer respect, vindt de Feyenoord-legende.

'Voor Wijnaldum is het lekker dat de week achter de rug is. Grote Nederlandse bedrijven vliegen af en aan naar Saudi-Arabië om er zaken te doen. Toen Wopke Hoekstra nog minister was ging hij er heen om de banden met het land aan te halen. Maar Wijnaldum mag er niet voetballen? Van wie niet dan?', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Een geldwolf was hij, las ik ook.' Daar is Van Hanegem het niet mee eens. 'Toen Wijnaldum bij Feyenoord vertrok, schonk hij de jeugdopleiding een bedrag waar ze steil van achterover sloegen. Ongevraagd. Hij vroeg alleen of ze het niet aan de pers wilden vertellen', blikt de Kromme terug.

De international was het volgens hem dan ook niet verplicht om terug te keren bij zijn oude liefde. 'Paris Saint-Germain vroeg tien miljoen en dus kon hij niet naar Feyenoord', stelt Van Hanegem. 'Hier zijn we dan boos. Ik zou weglopen bij al die onterechte kritiek. Maar Wijnaldum niet. Die geeft antwoord, kopt een bal binnen tegen de Schotten en geeft wat hij heeft in het Oranje-shirt.'

Volgens Van Hanegem moet Wijnaldum dan ook mee naar EK in Duitsland komende zomer. 'Ja, ik zou hem wel meenemen als ik Koeman was. Net als Mats Wieffer, Jeremie Frimpong en Xavi Simons trouwens.'