Gullit niet te spreken over Oranje-duo: 'Alsof hij niet weet wat hij moet doen'

Gullit niet te spreken over Oranje-duo: 'Alsof hij niet weet wat hij moet doen'

25 maart - 22:32
15

Ruud Gullit is niet te spreken over hoe de aanvallers van het Nederlands elftal voor de dag kwamen tegen Schotland. Het optreden van zowel Memphis Depay als Gody Gakpo kan niet op goedkeuring rekenen van de voormalig international, zo spreekt hij uit in Rondo. Arne Slot is het echter niet volledig met hem eens.

"Het lijkt wel alsof hij niet weet wat hij moet doen, terwijl ik hem op het WK geweldig vond spelen", zo oordeelt Gullit over Gakpo, die op het WK in Qatar in alle groepduels trefzeker was. "Toen speelde hij echt geweldig, maar ik heb er een heleboel niet goed zien voetballen. Ook Memphis vond ik niet goed spelen", besluit de voormalig speler van onder meer Feyenoord, PSV en AC Milan.

Met dat laatste is Arne Slot het niet eens. De trainer van Feyenoord vond Memphis juist sterk spelen, en ondersteunt zijn mening met beelden waaruit blijkt hoe Oranje er via Memphis in slaagde om onder de druk van de Schotten uit te spelen. "Het begint allemaal met Depay die uitzakt en zorgt dat de centrale verdediger twijfelt, en dán gebeurt er wat", aldus Slot, die Memphis met zijn individuele kwaliteit grote waarde toedicht voor de ploeg van Ronald Koeman.