Van Basten laakt keuzes Koeman: 'Het is te hopen dat er snel duidelijkheid komt'

Van Basten laakt keuzes Koeman: 'Het is te hopen dat er snel duidelijkheid komt'

26 maart - 20:09 Laatste update: 20:28
44

Marco van Basten begrijpt niet waarom Ronald Koeman zo vaak van systeem wisselt met het Nederlands elftal. Tegen Duitsland kiest de bondscoach voor een 3-5-2-opstelling, terwijl tegen Schotland nog met vier verdedigers werd gespeeld. 

"Een 3-5-2 met Jerdy Schouten en Joey Veerman dit keer", constateert presentator Bart van Veenendaal bij Ziggo. "Hoe kijk jij daar naar?", wordt Van Basten gevraagd. "Nou, ja. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan 4-3-3. Waarom hij nu 3-5-2 gaat spelen, weet ik niet zo goed. Het lijkt mij makkelijker om te spelen zoals je meestal speelt, toch?"

De manier van spelen is Van Basten ook niet helemaal duidelijk. "Is het 3-5-2? Is het 3-4-3? Ik weet het niet zo goed. Het is te hopen dat hij (bondscoach Ronald Koeman, red.) snel wat vindt en dat er duidelijkheid is. We gaan hem wel helpen zoeken", lacht Van Basten.

"Met vijf verdedigers wordt het vaak onduidelijker. Ze missen af en toe de leiding van achteruit. Dan zie je dat ze met regelmaat één-op-één komen te staan en dan is het te laat."