FC Volendam pakt in extremis toch één punt op bezoek bij Almere City

31 maart - 18:44 Laatste update: 18:45
15

Almere City is het niet gelukt om hekkensluiter FC Volendam te verslaan in een vermakelijk duel. De wedstrijd kende veel kansen voor beide ploegen, maar het bleef bij slechts twee doelpunten. De ploegen hielden elkaar in evenwicht, het duel eindigde in 1-1.

FC Volendam ging in Almere op jacht naar de eerste overwinning van 2024, de laatste zege dateert van 16 december 2023. Volendam staat stijf onderaan de Eredivisie en het geloof lijkt steeds dieper weg te zakken. Almere City begon als nummer twaalf aan het duel, handhaving lonkt voor de promovendus. De wedstrijd begon met een enorme kans voor Almere-aanvaller Yoann Cathline. De jonge Fransman zag zijn inzet gekeerd worden door Volendam-doelman Mio Backhaus. Na een kwartier spelen leek Almere op voorsprong te komen via Kornelius Hansen, de Noor rondde schitterend af, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers werden gevaarlijk via Darius Johnson, zijn schot werd prachtig uit de hoek getikt door Samuel Sahin-Radlinger.

In de tweede helft kreeg Cathline opnieuw snel een mogelijkheid om de score te openen, maar ook deze keer werd zijn inzet gestopt. Na een uur spelen kreeg FC Volendam drie enorme kansen in een tijdsbestek van vijf minuten. De bal verdween op miraculeuze wijze niet in het doel en dus bleef het 0-0. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak; invaller Adi Nalic kopte een ingestudeerde vrije trap uitstekend binnen, 1-0.

De thuisploeg kreeg een aantal aardige mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar liet dat na. De twee ploegen hielden elkaar vrijwel de hele wedstrijd in evenwicht. Volendam probeerde nog wat te forceren door twee aanvallende wissels te brengen tien minuten voor tijd. In de blessuretijd wierp dat zijn vruchten af. Invaller Robert Mühren schoot Volendam in minuut 95 langszij. De ploegen deelden de punten in het Yanmar Stadion.