Van 't Schip deelt blessure-update Ajax: 'Hij is afgeschreven voor de Klassieker'

Van 't Schip deelt blessure-update Ajax: 'Hij is afgeschreven voor de Klassieker'

3 april - 16:30 Laatste update: 16:42
42

Ajax moet het tegen Go Ahead Eagles doen zonder Steven Berghuis en Brian Brobbey. Voor laatstgenoemde is er nog hoop richting de Klassieker van aankomende zondag, maar voor Berghuis komen beide duels te vroeg. Dat vertelt trainer John van 't Schip in een interview op de clubkanalen van Ajax. 

Allereerst deelt Van 't Schip positief nieuws over de vele afwezigen. "Er zijn een aantal jongens weer teruggekomen. Bergwijn en Godts maken weer hun minuten en ze hebben meteen impact. Godts vind ik echt een Ajax-speler. Hij heeft iedere keer goede acties en hij is nog jong", begint de oefenmeester zijn verhaal. "Kaplan komt ook weer terug na zijn schorsing, dus ook dat is positief."

Echter heeft Van 't Schip ook slecht nieuws voor de Ajax-fans. Zo zijn Berghuis en Brobbey nog niet beschikbaar voor de komende wedstrijd(en). "Met Brobbey gaat het goed, maar voor morgen (donderdag, red.) is het nog te vroeg voor hem. Dat geldt ook voor Berghuis", vertelt Van 't Schip, die verder ingaat op het kwetsuur van laatstgenoemde. "Hij is min of meer afgeschreven voor de Klassieker. Hij is al vijf of zes weken uit voetbaltraining en is nog niet klachtenvrij. Het is hopen richting FC Twente en Excelsior. Hopelijk kan Brobbey zondag misschien aansluiten en een rol hebben. Dat ligt aan de komende dagen."

Bij Ajax keren Josip Sutalo en Jakov Medic weer terug in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Go Ahead Eagles. Sosa is ziek en zodoende is hij nog een vraagteken. Jordan Henderson moet zowel Go Ahead Eagles-thuis als de Klassieker aan zich voorbij laten gaan. "Hij wordt behandeld in Engeland en zaterdag krijgt hij een specifieke behandeling. Het is de bedoeling dat hij volgende week weer met ons traint en beschikbaar is", aldus Van 't Schip.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!