Hoop op Champions League-voetbal bij FC Twente: 'Het is haalbaar'

Hoop op Champions League-voetbal bij FC Twente: 'Het is haalbaar'

3 april - 20:48
58

FC Twente is dichtbij een rentree in de Champions League. De club uit Enschede staat momenteel op een derde plek in de Eredivisie, wat recht geeft op de derde voorronde in het miljardenbal. Dankzij de nederlaag van AZ bij Heracles (5-0) woensdagavond, kan Twente het gat vergroten naar zeven punten.

Na veertien jaar kan het Champions League-voetbal terugkeren in Enschede. "Het is haalbaar", begint Ricky van Wolfswinkel in gesprek met de NOS. "Dus daar gaan we volle bak voor. Nog zeven wedstrijden lang gas geven." Ook trainer Joseph Oosting voelt dat 'het ultieme doel' binnen handbereik is. "Je wil er niet mee bezig zijn, maar dat ben je wel", geeft Oosting toe. "Het is onze ambitie, dat hebben we ook tegen elkaar uitgesproken."

Het is nog onzeker of Van Wolfswinkel het eventuele Champions League-avontuur met FC Twente mee gaat maken. De routinier beschikt over een aflopend contract. De club wil graag verlengen, maar Van Wolfswinkel twijfelt. "Ik ben heel trots op mijn drie jaren hier en Europees voetbal halen zou echt een bekroning zijn. Maar of ik blijf, ligt niet aan een Champions League-ticket. Het gaat om gezondheid en plezier."