'Kroes geeft zich niet gewonnen en zoekt met Ajax-bestuursraad naar mogelijkheden'

'Kroes geeft zich niet gewonnen en zoekt met Ajax-bestuursraad naar mogelijkheden'

5 april - 08:40 Laatste update: 16:05
310

Alex Kroes en de bestuursraad van Ajax zoeken naar mogelijkheden om de schorsing van de algemeen directeur aan te vechten, aldus het Algemeen Dagblad. De veelbesproken voetbalbestuurder was donderdagavond aanwezig in de Johan Cruijff ArenA. Daar liepen supporters en clubleden hem gewoon tegen het lijf. 

De aanwezigheid van Kroes in de ArenA is volgens het AD illustrerend. De voetbalbestuurder is immers niet van plan om zomaar op te geven, nadat de rvc hem een schorsing oplegde vanwege het handelen op de beurs met voorkennis. 'Kroes is sindsdien bezig met het speuren naar aanknopingspunten om de op handen zijnde breuk met de club die hij als jeugdspeler al diende nog te lijmen', tekent de krant op. 

Alleen staat hij daarin allerminst. Ook de bestuursraad van Ajax, die zijn komst aanmoedigde, onderneemt dergelijke stappen. Dat is serieus te nemen, want de bestuursraad is een belangrijk orgaan binnen de organisatiestructuur van Ajax. 'Sterker nog, de zegen van die afvaardiging van de leden heeft de rvc nodig, aangezien de bestuursraad met 73 procent grootaandeelhouder van de beursgenoteerde voetbalonderneming is en dus een soort vetorecht heeft.' Zij zijn dus in staat om voor het ontslag van Kroes te gaan liggen. 

Het is dan ook nog geen 'uitgemaakte zaak', verwacht de ochtendkrant. Al kwam Kroes donderdag wel verder in het nauw. Inmiddels is namelijk duidelijk dat hij ook de regels van de KNVB, Go Ahead Eagles en AZ heeft overtreden met de aankoop van zijn Ajax-aandelen. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: