Van Dijk lyrisch: 'Alles wat hij tot dusver heeft gedaan is geweldig'

Van Dijk lyrisch: 'Alles wat hij tot dusver heeft gedaan is geweldig'

5 april - 12:45 Laatste update: 16:53
11

Virgil van Dijk bereidt zich met Liverpool voor op een tijdperk zonder Jürgen Klopp. De aanvoerder is lovend over de Duitse oefenmeester en voorziet de toekomstige Liverpool-trainer alvast van advies.

Van Dijk heeft veel te danken aan Klopp, vertelt hij in de podcast The Rest Is Football. "Alles wat hij tot dusver heeft gedaan voor mij en voor de club is geweldig", is de Nederlander lovend. Wat Klopp zo bijzonder maakt? "Zijn charisma. Maar ook de manier waarop hij coacht, de manier waarop hij vertrouwen geeft aan het elftal en de manier waarop hij zijn energie overbrengt op het team en de fans", aldus Van Dijk.

Ook kijkt de Liverpool-aanvoerder vast naar volgend seizoen. Een nieuw tijdperk staat op het punt van beginnen voor The Reds. De opvolger van Klopp is nog niet bekend, maar Van Dijk weet wel waar hij aan moet voldoen. "Je hebt meer nodig dan alleen een goede coach. Je moet de stad, de cultuur, de geschiedenis van de club begrijpen. Dat is niet makkelijk. Er zijn er niet veel die dat kunnen bij een club als Liverpool", is hij duidelijk.