Stuttgart stunt weer en laat Dortmund in eigen huis met lege handen achter

Stuttgart stunt weer en laat Dortmund in eigen huis met lege handen achter

6 april - 20:35 Laatste update: 21:15
2

Zonder Donyell Malen en mét Ian Maatsen nam Borussia Dortmund het zaterdag op tegen VfB Stuttgart. Een gelijkopgaande strijd waarin de uitploeg het Signal Iduna Park uiteindelijk met de volle buit verliet. Champions League-deelname staat daarmee op de tocht voor Die Borussen.

In een gloednieuw tenue hoopte Dortmund zaterdagavond op een Champions League-plek te komen. Tegenstander: revelatie Stuttgart. De uitploeg kent een ongekend sterk seizoen. Vorig jaar bleef het ternauwernood in de Bundesliga, door play-off-wedstrijden te winnen. Dit seizoen staat Stuttgart verrassend derde. Na het verrassende verlies van Bayern München maakt Stuttgart zelfs nog kans op plek twee.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PUMA Football (@pumafootball)

Dat beide ploegen elkaar weinig ontlopen op de ranglijst was ook terug te zien in het spelbeeld. Zowel qua balbezit als qua kansen ging het gelijk op. Pas na 64 minuten was het, wie anders dan, Serhou Guirassy die de bezoekers op voorsprong schoot. Een schitterend schot in de rechterbovenhoek betekende ook gelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. In de extra tijd kreeg de spits die in verband gebracht werd met Ajax nog de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Oog in oog met Gregor Kobel schoot Guirassy echter over.

In minuut tachtig kreeg Nico Schlotterbeck nog de uitgelezen kans om gelijk te maken. Vanaf een meter of drie wist de centrale verdediger de bal echter over het doel te krijgen. Daarna kwam het, zelfs na het inbrengen van Marco Reus en Sébastien Haller en maar liefst negen minuten extra tijd, niet meer tot een écht slotoffensief.

Stuttgart lijkt nu uit het zicht voor Dortmund. Die Schwaben komen zelfs op gelijke hoogte met nummer twee Bayern München. Dortmund heeft zeven punten minder en staat vijfde. Wel staan die Schwarzgelben nog gelijk met RB Leipzig, dat het vierde Champions League-ticket momenteel in handen heeft.