Antwerps feest op komst? Beerschot kan zondag Jupiler Pro League-ticket pakken

Antwerps feest op komst? Beerschot kan zondag Jupiler Pro League-ticket pakken

7 april - 10:15 Laatste update: 10:16
25

De Challenger Pro League nadert zijn ontknoping. Zondag kan het eerste grote feest mogelijk al losbarsten. Dirk Kuyt kan met Beerschot bij KV Oostende immers promotie naar de Jupiler Pro League afdwingen.

In de Challenger Pro League was het dit seizoen lang spannend. Heel wat teams zagen zich immers volgend jaar al op het hoogste niveau. Dat zorgde voor de nodige spanning, ook bij Beerschot. De Antwerpse club stelde eind december Kuyt aan als nieuwe trainer. De Nederlander moest Beerschot aan promotie helpen.

Winst bij KV Oostende nodg
Ondertussen lijkt Kuyt in zijn opdracht te slagen. Dat komt mede door de voorbije drie speeldagen. Beerschot pakte negen van de negen punten, terwijl de concurrenten met de punten morsten. Momenteel staat Beerschot aan de leiding in de Challenger Pro League met 53 punten. Dat zijn er twee meer dan Dender, de nummer twee in de stand en vier punten meer dan Lommel, de nummer drie in de stand.

In de Challenger Pro League stijgt de kampioen automatisch naar Eerste Klasse, maar ook de nummer twee dwingt automatisch promotie af. Daardoor kan Beerschot zondag al zeker zijn van een ticket voor de Jupiler Pro League. Het moet dan wel winnen op het veld van KV Oostende. De voorbije speeldagen klom KVO uit het dal. Voorlopig staat Oostende veertiende in de competitie en is daardoor nog niet uit de degradatiezorgen.

Programma Beerschot
Weet Beerschot zondag geen promotie af te dwingen. Dan krijgt het nog twee kansen. Op de voorlaatste speeldag reist het af naar Beveren. Op de slotspeeldag komt Patro Eisden over de vloer op het Kiel. Via een eindronde kan ook nog een derde ploeg uit de Challenger Pro League promoveren.