Van 't Schip stelt Ajax-fans teleur over spitspositie: 'Maar twintig minuutjes'

Van 't Schip stelt Ajax-fans teleur over spitspositie: 'Maar twintig minuutjes'

7 april - 14:32
8

Ajax-trainer John van ‘t Schip heeft de Ajax-fans teleur moeten stellen wat betreft Brian Brobbey. De spits van de Amsterdammers is maar voor een korte periode fit en kan dus geen hele wedstrijd spelen, net als Chuba Akpom.

"Ik denk twintig minuten", is Van ‘t Schip direct eerlijk na een vraag van ESPN over de spits. "Dat is vanuit de medische staf. Hij is gisteren (zaterdag, red.) voor het eerst ingestroomd. het is eigenlijk opvallend snel gegaan al met zijn hamstring. Daar is nog wel enige voorzichtigheid." Halverwege maart raakte Brobbey geblesseerd aan zijn hamstring in de wedstrijd tegen Sparta.

Akpom kon in de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ook niet meedoen, vanwege wat klachten aan de enkel. Van ‘t Schip verwacht wel meer speeltijd voor de Engelse supersub van de Amsterdammers. "Akpom heeft de hele week niet kunnen trainen. Zijn enkel zat op slot. Gister had hij nog wel een beetje pijn, maar kon hij meetrainen. Zoals het vandaag is, is hij in principe inzetbaar, ook voor langer dan twintig minuten."

Van 't Schip kreeg ook nog een zware tik te verduren met de blessure van Diant Ramaj. De Duitser is dit seizoen waarschijnlijk niet meer inzetbaar en dus is Gerónimo Rulli de keeper tegen Feyenoord. "Rulli is natuurlijk ervaren. Hij is 31, heeft in Spanje gespeeld, bij de Argentijnse selectie. Het is niet zo dat hij schrikt van dit soort wedstrijden. Ik denk dat het ook wel goed kan zijn dat je gelijk een hele grote wedstrijd kan gaan spelen."