Nijhuis zorgt voor ergernis: 'Hij zal wel weer ergens op tv gaan zitten...'

Nijhuis zorgt voor ergernis: 'Hij zal wel weer ergens op tv gaan zitten...'

8 april - 11:29
69

René Hake is niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis in de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Almere City (1-1). Voor de camera's van ESPN doet de oefenmeester zijn beklag.

In de eigen Adelaarshorst kwam Go Ahead Eagles al na elf minuten spelen op voorsprong. Enkele minuten later werd de voorsprong echter alweer weggespoeld door Thomas Robinet. Toch leek het erop dat de thuisploeg een kwartier voor tijd nog op voorsprong kon komen. Jakob Breum werd in het strafschopgebied naar de grond gehaald, maar kreeg géén penalty van Nijhuis en wél een gele kaart voor een schwalbe.

Nijhuis werd naar de kant geroepen door de VAR, die zijn bedenkingen had bij de keuze van de leidsman. De arbiter bleef echter bij zijn standpunt. "Bas wordt gecorrigeerd door de VAR en moet gewoon een keer luisteren", foetert Hake. "Hij zal komende week wel weer ergens op tv gaan zitten en proberen uit te leggen dat het allemaal weer interpretabel is. Zoals wel vaker... Dat is wel echt zeer kwalijk."

Ook Marciano Vink begrijpt niets van de beslissing van Nijhuis. "Ik weet niet of het aan het warme weer ligt… Hier geeft Nijhuis geel voor een schwalbe en dan wordt hij dus door de VAR geroepen. De VAR vindt het een penalty, net als ik", stelt de analist. "Hij zegt dus van niet, en de gele kaart blijft staan. Ik begrijp het niet meer."