Van Hanegem brandt Ajax-routinier tot grond af: 'Geef iemand van 17 of 18 de kans'

Van Hanegem brandt Ajax-routinier tot grond af: 'Geef iemand van 17 of 18 de kans'

9 april - 07:40
109

Willem van Hanegem heeft geen hoge pet op van Jordan Henderson. De routinier was tijdens De Klassieker geblesseerd en Marco van Basten stipt dat aan als een gemis voor Ajax. Van Hanegem is het daar niet mee eens en vindt dat Henderson nog weinig heeft bijgedragen.

"Goh, dat is wel een aderlating", grapt een cynische Van Hanegem over de afwezige Henderson bij Rondo. "Natuurlijk vind ik hem niet goed. Hij is een hele middelmatige speler. Die gaat ons niet op sleeptouw nemen. Buiten dat hij te duur is. Hij heeft Ajax ook niet beter gemaakt en als je dan veel geld moet uitgeven is er toch wel iemand van zeventien of achttien uit de jeugd. Geef die dan maar een kans gewoon."

Tafelgenoot Van Basten wil graag inhaken op die laatste opmerking van Van Hanegem. "Dat zie je dus in de jeugd van Ajax, dat soort spelers hebben ze dus niet rondlopen. Dat is echt een probleem in Amsterdam, ze hebben de opleiding al vijf, zes, zeven jaar lang verwaarloosd. Er komen ook heel weinig goede spelers door. Dat is echt een probleem en dat is al iets van de laatste zes tot zeven jaar."