Woede-uitbarsting tegen arbiter komt Kompany duur te staan: Engelse bond grijpt in

Woede-uitbarsting tegen arbiter komt Kompany duur te staan: Engelse bond grijpt in

11 april - 14:40 Laatste update: 14:46
8

Vincent Kompany is door de Engelse bond voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Dat besluit volgt op de rode kaart die de manager van Burnley eind maart ontving in de wedstrijd tegen Chelsea (2-2). Kompany moet ook een boete betalen. 

Kompany kreeg een rode kaart voor zijn protesten tegen de rode kaart van een van zijn spelers, Lorenz Assignon. Laatstgenoemde kreeg kort voor rust op Stamford Bridge zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Mykhailo Mudryk. Assignon was de zevende speler van Burnley die dit seizoen een rode kaart pakte. Burnley is in dat opzicht 'koploper' van de Premier League.

Kompany reageerde woedend na afloop van de wedstrijd en stelde dat de arbitrage in de Premier League al het hele seizoen van ondermaats niveau is. Volgens de lezing van de FA gaf Kompany toe dat zijn taalgebruik langs de lijn ongepast was en dat hij de integriteit van de wedstrijdofficials in twijfel trok. Daar wordt hij nu voor bestraft. 

De oefenmeester van Burnley, dat op de negentiende plaats in de Premier League staat, zal op zaterdag 13 april vanaf de tribune moeten aanschouwen hoe zijn ploeg het doet tegen Brighton & Hove Albion. Bovendien krijgt Kompany een boete van 10.000 pond.