'Motie van wantrouwen op komst bij Ajax: Van Praag en Blind moeten vrezen'

'Motie van wantrouwen op komst bij Ajax: Van Praag en Blind moeten vrezen'

14 april - 23:46 Laatste update: 15 april - 00:07
208

Een motie van wantrouwen jegens de Raad van Commisarissen is aanstaande bij Ajax. De bestuursraad zou af willen van Michael van Praag, en om dat te bewerkstelligen zouden meer leden van de RvC moeten wijken. Iets wat de bestuursraad over heeft voor het kunnen wegsturen van Van Praag, zo meldt Arno Vermeulen in Studio Voetbal.

"Er staat een motie van wantrouwen te wachten ten opzichte van Van Praag", stelt Vermeulen, die de strijd typeert als een 'guerillaoorlog tussen Michael van Praag en Alex Kroes'. Als de motie aanvaard wordt, zullen naast Van Praag ook Leo van Wijk en Danny Blind worden weggestuurd. "Het is een enorme stap, maar dat hebben ze er wel voor over", vervolgt de journalist, die stelt dat de supporters 'anti-Van Praag' zijn.

Vermeulen verwacht dat Van Praag uiteindelijk niet kan aanblijven. "Ik denk dat Kroes er beter voor staat. Als je de fans achter je hebt en er dreigt een motie van wantrouwen... Er is 25 april nog een ledenvergadering, desnoods 21 mei nog een buitengewone vergadering van aandeelhouders... Ik denk dat het niet houdbaar is en hij het onderspit gaat delven. En dat Kroes er uiteindelijk toch als winnaar uitkomt, óf de AFM (Autoriteit Financiële Markten, red.) moet toch onderzoek gaan doen en hem een flinke douw geven."