Afellay legt zwaktes Feyenoord bloot: 'Hier wisten ze zich geen raad mee'

Afellay legt zwaktes Feyenoord bloot: 'Hier wisten ze zich geen raad mee'

15 april - 00:38 Laatste update: 01:19
22

Fortuna Sittard heeft laten zien hoe Feyenoord bestreden kan worden, zo stelt Ibrahim Afellay in Studio Voetbal. Toch kent de voormalig Oranje-international geen twijfel over of de Rotterdammers volgende week de beker zullen winnen in de finale tegen NEC.

Fortuna Sittard heeft laten zien hoe NEC Feyenoord zou moeten bestrijden, meent Afellay. "Als je iets niet moet doen, dan is dat Feyenoord aan het voetballen laten", aldus de analist, die stelt dat je tegen de Rotterdammers druk moet zetten om kans te maken. Ook zag Afellay een ander aandachtspunt bij Feyenoord. "Veel aanvallen gaan via Wieffer en die sloten ze goed af vandaag. Daarom moest er vanuit de verdediging van Feyenoord vaak er omheen worden gevoetbald. Daar wist Feyenoord geen raad mee."

"Ik denk dat ook NEC in staat is om Feyenoord op deze manier te ontregelen", aldus Afellay over de kansen voor de Nijmegenaren in de bekerfinale. "Maar Feyenoord, niet vandaag meegenomen, die het hele seizoen gewend zijn om ook grote wedstrijden te spelen... ik zie daar eigenlijk geen grote problemen voor Feyenoord."