Landstitel aanstaande: wanneer en waar wordt kampioen PSV gehuldigd?

Landstitel aanstaande: wanneer en waar wordt kampioen PSV gehuldigd?

24 april - 16:30
30

Het kampioenschap is aanstaande voor PSV. De Eindhovenaren zijn hard op weg naar de 25ste landstitel uit de clubgeschiedenis. Dit is waar en wanneer de ploeg van Peter Bosz wordt gehuldigd na het binnenhalen van de schaal.

Er moeten nog vier speelrondes afgewerkt worden in de Eredivisie. Met een voorsprong van negen punten op nummer twee Feyenoord is de landstitel binnen handbereik voor PSV, dat in de slotweken Sparta Rotterdam (thuis), Fortuna Sittard (thuis) en RKC Waalwijk (thuis) treft. Voor Feyenoord staan nog duels met Go Ahead Eagles (uit), PEC Zwolle (thuis), NEC (uit) en Excelsior (thuis) op het programma.

Waar en wanneer zal PSV gehuldigd worden?

De plannen voor de waarschijnlijke huldiging van PSV liggen al op de plank bij de gemeente Eindhoven. In het vroegste geval kroont PSV zich op 25 april tot landskampioen, mits er wordt gewonnen van sc Heerenveen en Feyenoord punten laat liggen tegen Go Ahead Eagles. Als beide ploegen de eerstvolgende twee duels weten te winnen, dan kan PSV zich op 5 mei tegen Sparta van de landstitel verzekeren. Zo niet, dan wordt het feest uitgesteld naar 12 mei of 19 mei.

De huldiging van PSV zal in alle gevallen op een maandag plaatsvinden, want de gemeente van Eindhoven heeft een dag nodig om alles op te bouwen. Er is een financieel risico aanwezig als de huldiging bijvoorbeeld ineens een week later plaatsvindt. Dit houdt in dat PSV gehuldigd zal worden op 29 april, 6 mei, 13 mei of 20 mei. Het feest bij het veroveren van de schaal zal plaatsvinden op het Stadhuisplein in Eindhoven.