'Volendam herhaalt truc met Van de Ven en krijgt fors bedrag bij verkoop Veerman'

'Volendam herhaalt truc met Van de Ven en krijgt fors bedrag bij verkoop Veerman'

19 april - 13:54
39

Volgens De Telegraaf krijgt FC Volendam een aanzienlijk deel van de transfersom als Joey Veerman wordt verkocht. De oude club van de middenvelder heeft een doorverkooppercentage van 4 procent opgenomen in het contract.

PSV kocht Veerman van sc Heerenveen, maar voor zijn periode in Friesland speelde de middenvelder in Volendam. In het vissersdorp werd hij opgeleid en speelde hij ook nog een periode in het eerste. Veerman steekt nooit onder stoelen of banken dat Volendam nog altijd in zijn hart zit. Zo stond hij afgelopen seizoen nog tussen de harde kern op de tribune bij een thuiswedstrijd. Mocht PSV hem uiteindelijk verkopen houdt Volendam hier dus een mooi bedrag aan over.

Voor Volendam is het krijgen van een bedrag door een doorverkooppercentage geen onbekend terrein. Eerder liet de clubleiding uit het vissersdorp een dergelijke afspraak opnemen in het contract met Micky van de Ven. Hij werd toen verkocht aan VfL Wolfsburg. De Duitser verkochten hem later voor veertig miljoen aan Tottenham Hotspur. Van die som moest Wolfsburg 300.000 euro overmaken worden naar Volendam.

Of Veerman deze zomer daadwerkelijk wordt verkocht is nog maar de vraag. PSV wil erg graag het tot 2026 lopende contract van de Oranje-international verlengen. Concrete interesse voor Veerman lijkt echter nog niet op gang te zijn gekomen.