Verweij onthult: 'Hij heeft van Ajax gehoord dat een vertrek onbespreekbaar is'

Verweij onthult: 'Hij heeft van Ajax gehoord dat een vertrek onbespreekbaar is'

19 april - 19:40 Laatste update: 19:40
116

Ajax heeft Brian Brobbey laten weten dat hij komende zomer absoluut niet mag vertrekken uit Amsterdam. Dat heeft clubwatcher Mike Verweij verteld in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. 

"Hij heeft te horen gekregen dat een vertrek onbespreekbaar is. Hij blijft na dit seizoen bij Ajax", is Verweij stellig. Wel plaatst hij er een kanttekening bij. "Elke speler is te koop. Dus als hij een geweldig EK speelt, dan moet je kijken hoe het er dan voorstaat. Maar Ajax heeft hem te kennen gegeven dat ze in principe niet met clubs willen praten om hem te laten gaan."

"Als er zeventig of tachtig miljoen wordt geboden, dan kan het opeens heel anders zijn", vervolgt Verweij, die weet dat de Amsterdammers in de spits een cruciale schakel zien in het beoogde herstel. "Ajax wil een elftal om hem heen bouwen."

Valentijn Driessen breekt vervolgens in en stelt dat Ajax het eigenlijk niet kan maken om Brobbey te dwarsbomen, mocht er daadwerkelijk een Europese topclub voor hem komen. "Stel je voor dat die jongen dadelijk naar Real Madrid kan en Ajax zegt nee, dan komt er geen enkele speler meer naar Ajax toe. Als je nooit wilt meewerken met je spelers, dan zijn sommige spelers niet bereid om te komen."

De 22-jarige Brobbey heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2027. De spits maakte tot dusver zeventien Eredivisie-doelpunten. Ook gaf hij negen assists.