'Het verrast me niet, ik zie dat mensen niet kapot zijn van degradatie Vitesse'

'Het verrast me niet, ik zie dat mensen niet kapot zijn van degradatie Vitesse'

20 april - 21:50 Laatste update: 22:44
41

Kees Luijckx denkt dat een groot deel van de Vitesse-fans 'opgelucht' is na de degradatie uit de Eredivisie. Volgens de oud-voetballer hebben de supporters uit Arnhem een bizar jaar achter de rug. 

"Kijk, ik ken niet het hele sentiment in Arnhem op dit moment, maar ik krijg wel wat mee. Maar ik zie niet, en dat verrast me ook niet, dat mensen er kapot van zijn", vertelt Luijckx aan tafel bij ESPN Voetbalpraat. "Misschien zijn ze wel opgelucht. Ze hebben zo'n bizar jaar en seizoen achter de rug. Eigenlijk is er natuurlijk al jaren van alles gaande, maar dat hebben we niet meegekregen. Dat is wat ik opmaak uit wat ik zie en hoor. Ik denk dat ze opgelucht zijn."

Dat neemt niet weg dat Luijckx hoopt dat Vitesse snel weer terugkeert naar het hoogste niveau. "Dat verdient zo'n club ook wel, uiteindelijk. Ik zie nu die club een beetje, en wié die club is. Ik zag Vitesse altijd als een megalomane club met heel veel spelers uit het buitenland. Ik zag niet het échte Vitesse. Nu zie je wie de supporters zijn en wat er echt leeft in de club."

"Daar gaan ze weer naar terug en ik denk dat dat de kern van een voetbalclub moet zijn, niet dat megalomane beleid wat ze hebben gehad. Dat was leuk, maar daar betalen ze nu dik de rekening voor."