'Real Madrid wil Bayern-ster, maar probeert transfersom te drukken'

'Real Madrid wil Bayern-ster, maar probeert transfersom te drukken'

21 april - 10:55
19

Real Madrid hoopt zich deze zomer te versterken met Alphonso Davies, maar is zeker niet bereid om diep in de buidel te tasten. De Koninklijke zal niet voldoen aan de vraagprijs van Bayern München, weet Fabrizio Romano.

Real Madrid weet zich al zeker van de komst van het Braziliaanse toptalent Endrick, zal ook Kylian Mbappé transfervrij verwelkomen en toont interesse in Leny Yoro. Daarnaast staat Davies hoog ook op het wensenlijstje, maar de 23-jarige linksback komt alleen naar het Estadio Santiago Bernabéu als hij niet te duur is.

Wedden

Meer odds

De Spaanse grootmacht volgt de ontwikkelingen rond Davies op de voet. De Canadees heeft momenteel een contractvoorstel van Bayern München in beraad. Als hij daar niet op ingaat, dan ligt hij nog maar één jaar vast in Duitsland. 'De positie van Real is helder, zij zullen geen zestig, zeventig miljoen euro betalen voor een speler met een eenjarig contract', schrijft Romano. 'Real zal aandringen op een eerlijke prijs deze zomer en anders wachten ze tot 2025, als hij transfervrij is. Maar Real zou hem liever nu voor een goede prijs kopen, dan wachten.'

Hoewel Davies niet aan zijn beste seizoen bezig is, blijft de razendsnelle vleugelverdediger dus zeer gewild. In 36 officiële duels scoorde hij één keer en gaf hij vier assists. Met Ferland Mendy en Fran García heeft Real Madrid momenteel twee linksachters in de selectie. Ook David Alaba kan er uit de voeten.

Overigens staan Real Madrid en Bayern ook spoedig binnen de lijnen tegenover elkaar. De topclubs treffen elkaar in de halve finale van de Champions League.