Witheet Nottingham Forest is er hélemaal klaar mee: 'De VAR is een Luton-fan'

Witheet Nottingham Forest is er hélemaal klaar mee: 'De VAR is een Luton-fan'

21 april - 17:22 Laatste update: 17:26
56

Nottingham Forest is na de verloren degradatiekraker tegen Everton woest op de arbitrage. De Premier League-club heeft zich na afloop gemeld op X, waar het aangeeft de scheidsrechtercommissie van de Engelse voetbalbond (PGMOL) vooraf te hebben gewaarschuwd dat de VAR een Luton-fan is. In Engeland wordt met verbijstering gereageerd op de post. 

Forest, de huidige nummer zeventien van de Eredivisie, is witheet. 'Er zijn drie extreem slechte besluiten, drie niet gegeven strafschoppen, die we gewoon niet kunnen accepteren', zo is te lezen. Niet alleen arbiter Anthony Taylor is de kop van jut, maar ook VAR Stuart Attwell moet het ontgelden. 

'We hebben de PGMOL vóór de wedstrijd gewaarschuwd dat de VAR een Luton-fan is, maar ze hebben daar niets aan gedaan', vervolgt het statement van Forest, dat met Luton strijdt om lijfsbehoud. 'Ons geduld is al meerdere keren op de proef gesteld. Nottingham Forest zal haar opties overwegen.' 

Een van de momenten waar Forest boos over is, is een handsbal van Ashley Young in het strafschopgebied. Hij kreeg een bal van Forest-aanvaller Callum Hudson-Odoi tegen zijn arm. In Engeland wordt vol verbazing gereageerd op het statement van Forest, dat beticht wordt van onsportiviteit.