Geen huldiging op Coolsingel: 'Bespottelijk, Aboutaleb snapt er niets van'

Geen huldiging op Coolsingel: 'Bespottelijk, Aboutaleb snapt er niets van'

22 april - 07:35 Laatste update: 15:46
80

De keuze van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb om de huldiging van Feyenoord plaats te laten vinden op de Binnenrotte in plaats van op de Coolsingel, gaat er bij Jack van Gelder niet in. In het programma De Oranjezondag steekt de oud-presentator zijn mening niet onder stoelen of banken. 

Feyenoord won zondagavond ten koste van NEC de KNVB Beker. De Rotterdammers worden maandag gehuldigd. Niet op de zo geliefde Coolsingel, maar op de Binnenrotte, een plein in de stad. "Het is bespottelijk dat Aboutaleb het niet toestaat op de Coolsingel", steekt een felle Van Gelder van wal. 

"Hij vond de prijs niet belangrijk genoeg", vervolgt de oud-presentator. "Dan snap je er helemaal niks van. Feyenoord zou jaren geleden ontzettend blij geweest zijn met het kampioenschap in het ene jaar, en een bekerwinst een een tweede plaats in het andere jaar. Het is gewoon een enorme prijs, en dat moet je vieren."

De huldiging van Feyenoord begint maandagmiddag om 12.00 uur. Het plein zal om 09.00 uur opengaan voor de supporters van de kersverse bekerkampioen.