Wéér averij voor Liverpool in titelstrijd: Van Dijk onderuit in Merseyside Derby

24 april - 22:59 Laatste update: 23:07
58

Liverpool heeft in de strijd op de Premier League-titel averij opgelopen. De ploeg van Jürgen Klopp ging met 2-0 onderuit in de Merseyside derby tegen Everton en staat nu drie punten achter Arsenal, terwijl Manchester City één punt minder heeft met nog twee wedstrijden tegoed.

Liverpool stond voor de Merseyside derby tegen Everton drie punten achter Arsenal met één duel minder gespeeld. Met een zege op The Toffees kon Liverpool dus op gelijke hoogte komen met The Gunners in een zinderende titelstrijd, waar ook Manchester City nog in verwikkeld is.

De ploeg van Jürgen Klopp begon niet goed aan de derby. Al na drie minuten kreeg Everton via Dominic Calvert-Lewin. Ibrahim Konaté kon net op tijd opruimen. Even later werd de Engelse spits door Alisson neergehaald in het strafschopgebied. Uiteindelijk zette buitenspel een streep door de door de arbiter gegeven penalty. Na nog een aantal kansen voor Everton en amper gevaar vanuit Liverpool kregen The Toffees loon naar werken. Voormalig PSV’er Jarrad Branthwaite opende de score: 1-0. Voor rust kreeg Darwin Nunez nog een aardige kans, maar Liverpool mocht met een achterstand naar de kleedkamer.

Na rust bleef Everton kansen creëren ondanks dat de ploeg van Sean Dyche niet veel balbezit had. Het resulteerde in de 58e minuut in een 2-0 voorsprong voor de laagvlieger. Calvert-Lewin kopte raak uit een corner van Dwight McNeil. In de 64e minuut werd het zelfs bijna 3-0 na een kans voor McNeil. Luis Diaz en Alexis Mac Allister kregen nog kansen op de aansluitingstreffer, maar scoren deed Liverpool niet meer.