Derksen en Van der Gijp zijn het oneens over Slot: 'Laten we het hopen'

Derksen en Van der Gijp zijn het oneens over Slot: 'Laten we het hopen'

25 april - 09:19
34

Johan Derksen denkt dat Arne Slot ook bij Liverpool 'een sensatie' zal zijn. De oefenmeester wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar The Reds, waar hij succestrainer Jürgen Klopp op moet gaan volgen.

René van der Gijp kan maar één trainer bedenken die erin is geslaagd om een succesvolle voorganger te overtreffen: Pep Guardiola bij Bayern München. "Hij nam het over van Jupp Heynckes, die won de treble: Europa Cup, beker en kampioen", vertelt de analist bij Vandaag Inside. "Pep heeft zich niet stukgebeten, maar voor de rest heeft iedereen die na een trainer kwam die tot Jezus bevorderd was, zich daarop stukgebeten."

Wedden

Meer odds

Derksen is het niet eens met de woorden van zijn collega. "Slot heeft Dick Advocaat overtroffen, hè? Die was trainer van Feyenoord, Slot kwam en heeft laten zien dat het op een andere manier beter kan", aldus eerstgenoemde. Van der Gijp vindt beide situaties niet te vergelijken. "Klopt, maar die Klopp, die is nu negen jaar bij Liverpool geweest. Die heeft een eigen café, het Klopp café, die is Jezus daar. En iedereen gaat weg: Salah gaat weg, Van Dijk gaat weg, daar ben ik honderd procent van overtuigd." Derksen heeft hoge verwachtingen van Slot bij Liverpool. "Ik denk dat hij ook daar een sensatie is", vertelt hij. "Laten we het hopen", reageert Van der Gijp.

Naar verluidt heeft Feyenoord een bod van negen miljoen euro op Slot afgewezen. De oefenmeester hoopt dat Liverpool erin slaagt om in de komende 48 uur een akkoord te bereiken over een overstap naar The Reds. De eerste aanbieding was echter te mager om algemeen directeur Dennis te Kloese te overtuigen.