Vink pleit voor Ajax-afscheid: 'Dat soort spelers complementeren de selectie niet'

Vink pleit voor Ajax-afscheid: 'Dat soort spelers complementeren de selectie niet'

25 april - 09:19
54

Marciano Vink heeft zich woensdagavond kritisch uitgelaten over de 'kwaliteit en bereidheid' bij Ajax. Bovendien moeten de Amsterdammers volgens de analist direct afscheid van twee spelers.

"Ajax speelde gewoon weer niet goed", steekt Vink van wal bij Voetbalpraat van ESPN. De Amsterdammers speelden, mede door een 'domme' rode kaart van Steven Bergwijn, in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Excelsior. "Als je nu een kans hebt om AZ toch nog van die vierde plek af te stoten of in ieder geval die vijfde plek veilig te stellen, je best wel een gunstig programma hebt, en dan zo begint."

Volgens Vink schort het bij Ajax aan een flinke dosis bereidheid. "Gaat het om kwaliteit, of gaat het om bereidheid? Wat heb je liever? Want bereidheid lijkt tegenwoordig wel boven kwaliteit te staan. Bereidheid is ook een soort mentaliteit. De bereidheid die je bij PSV en Feyenoord wél ziet, die heb ik bijna het hele seizoen niet gezien bij Ajax", aldus de analist, die benadrukt dat er in de komende transferperiode ook naar bereidheid gekeken moet worden. "Ik ben wel van mening dat er gerichte aankopen gedaan moeten worden, en dat je afscheid moet nemen van een aantal spelers, zoals een Ávila en een Medic. Dat soort spelers die de selectie zouden moeten complementeren, maar dat niet doen."

Wedden

Meer odds

Ook Steven Berghuis en Steven Bergwijn worden in verband gebracht met een vertrek bij Ajax. Vink ziet in het duo wel toekomst bij Ajax. "Zij zullen ook mee moeten in het verhaal van een Potter of wie er ook komt. Je ziet wat er gebeurt met Bosz bij PSV. Het verschil tussen vorig jaar en dit seizoen is intensiteit. Er is gekeken: wat brengt Feyenoord? Dat moeten we minimaal evenaren. Als je die bereidheid niet kunt vinden in je selectie, moet je toch keuzes gaan maken met jongens die wél bereid zijn. Iedereen zal mee moeten, wil je aanhaken bij de top."