Xavi bevestigt opmerkelijke wending: Spanjaard blijft aan als Barça-coach

Xavi bevestigt opmerkelijke wending: Spanjaard blijft aan als Barça-coach

25 april - 13:25 Laatste update: 13:37
31

De kogel is door de kerk: Xavi is ook volgend jaar de hoofdtrainer van FC Barcelona. In januari maakte de oefenmeester nog bekend dat hij na het huidige seizoen zou vertrekken, maar inmiddels is hij van gedachten veranderd.

Naar verluidt heeft Barça-voorzitter Joan Laporta al vaker aan Xavi gevraagd om zijn besluit te heroverwegen. Woensdag raakten deze gesprekken in een stroomversnelling. "Ik ben blij om te kunnen zeggen dat Xavi zal doorgaan als coach van het eerste elftal van Barça", aldus Laporta op een ingelaste persconferentie. "We weten dat hij had aangegeven dat hij zou vertrekken, maar we hebben gesproken en Xavi heeft aangegeven graag aan het roer te blijven van dit project. Hij is erg ambitieus."

Ook Xavi kwam aan het woord tijdens het persmoment. "Ik voel het vertrouwen van de president, de clubleiding en de spelers", aldus de Spanjaard. "De steun van de spelers is erg belangrijk geweest. Ze hebben mij laten zien dat ik door moet gaan. Ik denk dat dit project nog niet af is, al winnen we misschien geen prijzen. De fans hebben er ook voor gezorgd dat ik ben gaan nadenken over mijn beslissing. Gisteren (woensdag, red.) gingen we om de tafel zitten en we begrepen elkaar in drie minuten."

Desgevraagd gaat Xavi in op zijn afwegingen bij het maken van deze beslissing. "Ik heb mijn keuze heroverwogen, omdat ik veel vertrouwen voel van iedereen binnen de club", aldus de oefenmeester. "Ik geloof samen met mijn technische staf dat we nog mooie dingen kunnen bereiken."