'Door terugkeer van Kroes tekent Potter op één voorwaarde gegarandeerd bij Ajax'

'Door terugkeer van Kroes tekent Potter op één voorwaarde gegarandeerd bij Ajax'

25 april - 15:55 Laatste update: 26 april - 10:23
67

De terugkeer van Alex Kroes lijkt uitstekend nieuws te zijn voor de onderhandelingen met Graham Potter bij Ajax. Dat meldt Sam C Reports, een Twitteraar die als eerste berichtte over de onderhandelingen tussen Ajax en Potter en de terugkeer van Kroes.

Potter heeft het eerste bod van Ajax afgewezen en de partijen liggen financieel nog een eindje uit elkaar. Volgens Sam C Reports zijn de gesprekken echter nog in volle gang. De terugkeer van Kroes kan deze onderhandelingen wel in een stroomversnelling brengen. Door de terugkeer van de geschorste directeur heeft Ajax volgens Sam C Reports 'een garantie dat Potter zal tekenen, zodra de partijen er financieel uitkomen.'

Het is inmiddels algemeen bekend dat Potter en Kroes een goede band hebben. De beleidsbepaler zou in zijn periode tussen AZ en Ajax een aantal internationale clubs en managers af zijn gegaan om te netwerken. Zo kwam Kroes ook bij Potter uit en klikte het erg goed tussen die twee. De Engelsman zou in de wedstrijd van woensdag tegen Excelsior zelfs aanwezig zijn samen met Kroes, maar een last minute beslissing zorgde er toch voor dat de coach niet kwam kijken.

Potter zit inmiddels een jaar zonder club na zijn veelbesproken ontslag bij Chelsea. De coach werd voor die periode geroemd om zijn successen bij Brighton and Hove Albion. Ajax moet er dit seizoen nog hard aan trekken om Europees voetbal te halen. Potter zal die ontwikkelingen met verregaande interesse.