Ajacied van het Jaar bekend: fans hebben gestemd op opvolger Berghuis

Ajacied van het Jaar bekend: fans hebben gestemd op opvolger Berghuis

26 april - 16:06 Laatste update: 16:06
121

Brian Brobbey is verkozen tot Ajacied van het Jaar door de fans, zo meldt Ajax Life. Daarmee volgt de 22-jarige spits zijn teamgenoot, Steven Berghuis, op. Ondanks dat er nog drie Eredivisie-wedstrijden te spelen zijn, kan Brobbey niet meer ingehaald worden in het klassement.

Brobbey steekt er in het klassement met kop en schouders bovenuit en blijft zo onder meer voor op de huidige nummer twee Jorrel Hato en nummer drie Steven Berghuis. Het is de eerste keer dat Brobbey zich Ajacied van het Jaar mag noemen. Binnenkort mag de jonge spits de Marco van Bastentrofee in ontvangst nemen.

Brobbey is één van de weinige lichtpuntjes dit seizoen bij Ajax. Hij keerde in 2022 terug in Amsterdam, nadat hij een jaar eerder transfervrij vertrok naar RB Leipzig. Dit seizoen kwam Brobbey veertig keer in actie voor Ajax in alle competities. Daarin wist hij 21 keer het net te vinden. Daarnaast was hij elf keer aangever.

Met het aanstaande EK zal Brobbey zich het liefst nóg meer in de kijker willen spelen bij bondscoach Ronald Koeman. Of hij die kans nog krijgt, is nog maar de vraag. De spits kampt de laatste weken met een bovenbeenblessure en viel de laatste wedstrijd tegen Excelsior vlak voor rust wederom geblesseerd uit.