'Ik word er verdrietig van dat Slot net zo veel waard is als Ávila bij Ajax'

'Ik word er verdrietig van dat Slot net zo veel waard is als Ávila bij Ajax'

28 april - 10:48
116

Hans Kraay junior vindt de afkoopsom die Feyenoord ontvangt voor Arne Slot 'lachwekkend laag'. De verslaggever van ESPN ziet dat Liverpool daarentegen al snel dertig miljoen euro betaalt voor 'hele simpele spelertjes'.

Slot maakt naar verluidt voor negen miljoen euro de overstap naar de Premier League-topclub, plus twee miljoen aan bonussen. Daarnaast betalen The Reds nog een paar miljoen voor andere stafleden, waardoor Feyenoord in totaal zo'n dertien à vijftien miljoen euro krijgt. "Dat is nog steeds veel geld voor een trainer", benadrukt PSV-directeur Marcel Brands desgevraagd, als Kraay hem ernaar vraagt bij Goedemorgen Eredivisie.

"Ik denk en geloof ook wel dat er vooraf afspraken gemaakt zijn tussen Arne en Feyenoord die het mogelijk moesten maken om zo'n stap te maken", vervolgt Brands. "Er was geen clausule, maar je kunt alsnog wel afspraken maken."

Kraay is desondanks niet overtuigd. "Ik vind het lachwekkend. Ik word er bijna verdrietig van dat Arne Slot net zo veel waard is als een hele middelmatige linksback van Ajax, Gastón Ávila. En Arne Slot moet vijftig mensen aansturen."

Brands erkent dat de bedragen voor trainers en spelers ver uiteen liggen. "Dat is inderdaad wel gek", aldus de PSV-diirecteur. "Het is eigenlijk pas iets van de laatste jaren dat er transfersommen voor trainers worden betaald. Vroeger was dat helemaal niet zo."

Met zijn overstap naar Liverpool wordt Slot wel de duurste Nederlandse trainer ooit. Toch geeft Brands toe dat hij Peter Bosz niet voor vijftien miljoen zou laten gaan. "Maar hij is ook pas één jaar bij de club. Arne heeft iets neergezet in drie jaar, dan komt er op een gegeven moment en sta je er anders in."