Van Gelder en Hoogendijk over Memphis

Discussie over Memphis-toekomst: 'Die competitie vergeten we allemaal'

4 juni om 23:48
Laatste update: 5 juni om 00:31

Memphis Depay zou volgens Jack van Gelder goed passen in de Bundesliga. De aanvaller is transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid. Voormalig Oranje Vrouwen-international Anouk Hoogendijk denkt eerder aan de Serie A.

Na zijn transfervrije vertrek bij Atlético Madrid zit Memphis zonder club. Pas na het EK beslist de aanvaller over zijn toekomst. Wel heeft de spits duidelijk gemaakt nog niets te zien in een terugkeer naar Nederland. Ondertussen wordt er volop gespeculeerd welke competitie wél geschikt zou zijn. "Ik zou denken aan een competitie waar hij nog niet gespeeld heeft", steekt Hoogendijk van wal bij De Oranjezomer. "Misschien Atalanta. De Nederlanders doen het daar goed. Anders misschien een middenmoter in de Premier League. Daar heeft hij ook nog wat recht te zetten."

"Ik denk dat ze hem daar niet zo snel pakken", reageert Van Gelder. "We vergeten allemaal de Bundesliga. Dat lijkt me een geweldige competitie voor hem. Daar zou hij best passen. Het heeft minder glamour dan de Serie A, La Liga of Premier League. In Frankrijk heeft hij het natuurlijk ook goed gedaan."

Memphis kwam in het verleden uit voor PSV, Manchester United, Olympique Lyon, FC Barcelona en Atlético Madrid. Momenteel bereidt hij zich met Oranje voor op het EK.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: