Terry: Scolari is een aanwinst voor Chelsea

Terry: "Scolari is een aanwinst voor Chelsea"

Gepubliceerd: maandag 22 december 2008 om 13:18ma 22-12-2008 om 13:18

De afgelopen weken kwamen er steeds meer verhalen naar buiten dat vooral aanvoerder Terry en Frank Lampard ontevreden waren met de trainingsmethode van Scolari. Daarnaast is de voormalig bondscoach van Portugal nog altijd zoekende naar een systeem waarin zowel Nicolas Anelka als Didier Drogba kunnen spelen.

Maandagavond gaat Chelsea op bezoek bij Everton, met als doel de koppositie over te nemen van Liverpool. Verdediger Terry spreekt vooruitlopend op dit duel zijn volste vertrouwen uit in de manager.

"Hij is een uitstekende aanwinst voor de club", aldus de aanvoerder in de Evening Standard. "Scolari is toptrainer en daarnaast ook een goed mens. Overdag is hij zowat vrienden met iedereen binnen de selectie, maar op het trainingsveld is er het volste respect richting hem. Onder hem zijn we veel aanvallender gaan voetballen. Zijn visie op voetbal is zowel de nul te houden als aanvallend te spelen. We doen momenteel beide."

Daarnaast vindt Terry dat er ook voor hemzelf een belangrijke rol is weggelegd en er bij de mindere resultaten van de laatste weken ook naar de spelersgroep gekeken moet worden. "Samen met Frank moet ik de groep scherp houden en de spelers soms opbeuren na een verlies of gelijkspel. Didier Drogba doet datzelfde met de Afrikaanse jongens en Michael Ballack heeft ook zijn aandeel. Het is belangrijk dat er altijd drie of vier spelers zijn die de ploeg op sleeptouw nemen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws