Pieckenhagen in gesprek met Hansa Rostock

Pieckenhagen in gesprek met Hansa Rostock

Gepubliceerd: woensdag 28 april 2010 om 19:55wo 28-04-2010 om 19:55

De 38-jarige Pieckenhagen kreeg enkele weken geleden te horen dat zijn aflopende contract bij Heracles Almelo niet verlengd zal worden. Daarop besloot de ervaren sluitpost na dit seizoen te stoppen als profvoetballer en terug te keren naar zijn vaderland Duitsland om daar een maatschappelijk carrière op te gaan bouwen.

Hansa Rostock, waar Pieckenhagen tussen 1996 en 2001 met veel succes eerste keeper was, is sinds de degradatie uit de Bundesliga in het seizoen 2004/2005 ver weggezakt. Dit seizoen staat de club op een teleurstellende zestiende plaats in de 2. Bundesliga. Die plaats betekent dat de club aan het eind van het seizoen play-offs moet spelen om degradatie naar het derde niveau te voorkomen.

Pieckenhagen, die in het verleden Sportmanagement gericht op de voetballerij heeft gestudeerd, ziet het verval van zijn oude club met lede ogen aan. "Het is duidelijk dat ik de club wil helpen, op welk niveau ze straks ook speelt. De kar moet uit de stront worden getrokken. Ik heb twintig jaar ervaring in het profvoetbal, laten we maar eens kijken wat ik kan betekenen voor Hansa Rostock."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws