Brama: We beginnen gewoon weer op nul

Brama: "We beginnen gewoon weer op nul"

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2010 om 14:22wo 23-06-2010 om 14:22

"Hoewel we nog maar net begonnen zijn, heeft de trainer in de oefenvormen al tactische accenten gezet", zo zegt Brama in gesprek met Voetbal International. "De bedoeling is dat we de bal minder lang rondspelen en sneller de ruimte in de diepte zoeken. Natuurlijk zal veel afhangen van de spelers die er nog bij komen. Maar ik heb het gevoel dat Preud'homme FC Twente dominanter wil laten voetballen."

Een andere trainer, nieuwe spelers en dominanter voetbal. Veel nieuwe dingen, afgelopen seizoen is dan ook geschiedenis. "We hebben met zijn allen een fantastische prestatie geleverd, maar vanaf nu moeten we het er maar niet al te veel meer over hebben. Met bespiegelingen over hoe goed we afgelopen seizoen waren, winnen we echt de eerstvolgende wedstrijd niet. We beginnen gewoon weer op nul."

Brama verwacht niet dat FC Twente hetzelfde mee zal maken als AZ, dat na de titel een slechte eerste seizoenshelft kende. "Het is ook maar net hoe je ernaar wilt kijken. Voor AZ slaagde PSV er wel in om vier jaar achtereen kampioen te worden. Blaise Nkufo, Kenneth Perez en Miroslav Stoch zijn vertrokken, maar we hebben nog steeds een spelersgroep die heel volwassen is. Daarnaast zullen er nieuwe spelers bijkomen. Die brengen hun eigen honger mee en zorgen daarmee automatisch voor nieuwe prikkels. Ik ben er dan ook absoluut niet bang voor dat we volgend seizoen ver zullen terugvallen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Wout Brama

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws