De Jong: We gaan zeker wat drinken

De Jong: "We gaan zeker wat drinken"

02-07-2010 22:20

Frans Raaijmakers
PORT ELIZABETH

De eerste reactie van Nigel de Jong na de winst op Brazilië (2-1) was verschillend van de rest van de ploeg. De Jong voelde namelijk teleurstelling. "Ik kreeg geel en ben er dus niet bij in de halve finale. Dat is een smetje op de avond", legt hij uit aan Voetbalprimeur. "Maar gelukkig overheerst de euforie. Dit is een prachtige prestatie. Dit is ook mijn grootste internationale zege, maar dat geldt voor de meeste jongens, denk ik."

Gelukkig kan de middenvelder van Manchester City na afloop nog lachen. Het was immers een puike prestatie die Oranje leverden. Al zag het er lange tijd naar uit dat de Brazilianen met de winst aan de haal gingen. De Jong: "Er was een duidelijk verschil in de eerste en tweede helft. We wisten wel dat we altijd zouden scoren. Maar pas na rust gooide we de schroom van ons af. Voor de pauze waren we nerveus in het voetbal. Dat was vervelend."

Oranje werd sterker na de pauze, mede door een eigen doelpunt van Felipe Melo, waarmee de gelijkmaker op het bord verscheen. "In de rust hebben we gezegd dat we ons hoofd omhoog moesten houden", vervolgt de middenvelder. "Dat we de eerste en tweede bal moesten winnen. Dan kwam ?t goed. En de goal van ons is het kantelpunt. Zij gaan haastig voetballen en wij krijgen kansen om meer doelpunten te maken."

Wat volgde was een golf van blijdschap die neerdaalde in het Nelson Mandela Stadium in Port Elizabeth. Toch gaan de mannen van Bert van Marwijk niet te lang stilstaan bij hun prestatie. Vanavond is er even tijd voor ontspanning. De Jong: "We gaan zeker wat drinken. Even in het klein vieren. We zijn ook niet zo serieus dat we niets doen."