Anderlecht en Gent winnen, Standard gelijk

15-08-2010 00:28

AA Gent - Eupen 2-1
Gent werd in de eerste wedstrijd van het seizoen nog afgedroogd door Racing Genk, maar wist in eigen huis wel te winnen van Eupen. De bezoekers kwamen voor rust nog wel terecht op voorsprong toen Lepiller scoorde na een hakje van Jefferson. Coulibaly maakte na een uur gelijk. Vervolgens leek Eupen een punt te pakken, ware het niet dat Kocabas in de absolute slotfase in eigen doel schoot.

Anderlecht - Germinal Beerschot 4-0
Anderlecht leefde zich in eigen huis flink uit tegen Germinal Beerschot. De kampioen was heer en meester en drukte dat dan ook uit in vier doelpunten. Mbark Boussoufa opende de score uit met een rake vrije trap. Matias Suarez maakte er 2-0 van door van een verdedigingsfout te profiteren. Via invallers Tom De Sutter en Jan Polak werd het uiteindelijk zelfs 4-0

Behalve de nederlaag was er nog meer slecht nieuws voor Germinal Beerschot. Tome Pacovski hield namelijk een gebroken enkel over aan een verdedigende actie en staat daardoor minimaal twee maanden buitenspel.

Standard Luik - Lokeren 3-3
Standard gaf tegen Lokeren in de slotminuut de winst uit handen toen het Tshimanga gelijk zag maken. De bezoekers waren via Persoons ook al op voorsprong gekomen op Sclessin, terwijl het toch echt Standard was dat het beste van het spel had en kans op kans kreeg om te score te openen. Vlak na rust was het opnieuw Persoons die scoorde en Lokeren daarmee op een roze wolk hielp.

Die wolk werd echter snel aan flarden geschoten door Standard, dat een tandje bijschakelde. Steven Defour maakte de 1-2, al had hij daarbij de hulp van de blunderende doelman Copa. Via twee doelpunten van Mehdi Carcela kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, maar in de slotfase stelde Lokeren via Tshimanga toch nog een punt veilig.

KV Mechelen - Lierse SK 1-0
KV Mechelen blijft de trotse koploper van de Jupiler Pro League. Ook de derde wedstrijd van het seizoen werd gewonnen door de roemruchte club. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Buyens.