Wenger: Zwaarste seizoen van m'n carrière

Wenger: "Zwaarste seizoen van m'n carrière"

15-07-2011 12:11

Na de verloren League Cup-finale tegen Birmingham City ging Arsenal in de halve finales van de FA Cup onderuit tegen Manchester United, bleek FC Barcelona te sterk in de Champions League en zorgde enkele mindere resultaten in de competitie ervoor dat de titel snel uit het zicht verdween. Wenger geeft toe dat hij het moeilijk had.

"Het laatste deel was zeker de zwaarste periode die ik heb meegemaakt in mijn carrière. Emotioneel was het heel moeilijk. We zaten in de put en je kon zien dat de laatste drie, vier weken heel zwaar waren voor ons", zegt Wenger vrijdag. De Franse trainer put vertrouwen uit de reactie van zijn spelers in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Wenger verwacht dat de club dit seizoen een einde maakt aan de periode zonder hoofdprijs, die nu al sinds 2005 aanhoudt. "Ik geloof dat het team nu echt gelooft in dat doel. Zij en ik weten dat we afgelopen seizoen heel, heel dichtbij waren. Okay, we hebben onze kans gemist, maar nu is het zaak om sterker terug te keren. Ik denk dat wij dat kunnen, we hebben een jong team en worden steeds beter."