Sneijder hard onderuit, winst Napoli

17-02-2012 23:42

Wesley Sneijder begon in de basis bij Inter, Luc Castaignos zat op de bank. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook nog voor de Milanezen. Uit een hoekschop kon Maicon volledig vrijstaand koppen, maar een geweldige redding van Jean-François Gillet voorkwam een doelpunt.

Waar Inter de kansen liet liggen, deed Bologna dat niet. In de 37ste minuut profiteerde Marco Di Vaio (foto) van een enorme fout van Lucio en opende de score. Nog geen minuut later verdubbelde diezelfde Di Vaio de score door dit keer te profiteren van een blunder van Andrea Ranocchia.

In de tweede helft kreeg Luc Castaignos nog speeltijd van Ranieri, maar ook de jonge spits wist het tij niet te keren. Het werd zelfs nog 0-3 voor Bologna. Invaller Robert Acquafresca was de gevierde man. Inter zakt door de nederlaag naar de zesde plaats en kan later dit weekend ook nog ingehaald worden door AS Roma. Bologna staat zestiende.

Fiorentina - Napoli 0-3
Edinson Cavani was eens te meer de grote man bij Napoli door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Al na twee minuten was het raak. Marek Hamsik stuurde Ezequiel Lavezzi weg, die op zijn beurt de aan buitenspel ontsnapte Cavani bediende: 0-1.

In de tweede helft werd de hoop van Fiorentina op een goed resultaat definitief aan flarden geschoten door Cavani. Lavezzi maakte zelfs nog een derde Napolitaanse treffer.

Napoli stijgt door de overwinning van de zevende naar de vijfde plaats en passeert Internazionale. Fiorentina staat teleurstellend elfde.