Wilmots speelt gelijk bij debuut

26-05-2012 00:39

Koude douche
Geen zever achteraan en efficiëntie voorin, predikte Wilmots voor de wedstrijd. Het ene verging de Belgen vanavond al wat beter dan het andere. Na vijf minuten dook Vucinic na een snel genomen vrijschop in de rug van Odoi en Alderweireld en de spits van Juventus schoof de bal in de voorbij Courtois. Een koude douche. De Belgen probeerden zich echter onmiddellijk te herpakken en een krul van Hazard ging maar net naast.

Bedrijvige Mirallas
Verder dan een schot van Mirallas na twintig minuten spelen kwam België niet. Even daarna was het dan toch raak. Witsel met de assist voor Mertens, die vanuit buitenspel Mirallas bediende en in een leeg doel de 1-1 binnenkopte. Na een dik half uur spelen ging een bedrijvige Mirallas vanaf zijn linkerflank de zestien binnen én werd daar foutief gestuit.

De speler van het jaar uit Frankrijk, Hazard, nam zijn verantwoordelijkheid en zette de doelman op het verkeerde been. Door het te snel inlopen van Mertens moest de penalty opnieuw getrapt worden. Koud kunstje dacht Hazard en hij stuurde de bal deze keer de andere kant op. 2-1.

Op een zeldzame tegenstoot van Montenegro was Vucinic deze keer de aangever en trapte Volkov op de lat. Voor rust moest Courtois zich nog twee keer onderscheiden op schoten van Vukcevic en Drincic.

Blessure Courtois
De tweede helft was nog maar net aan de gang of Mirallas besloot zijn sterke prestatie meteen in de verf te zetten. Hij bereikte na een goede actie Hazard, maar die kraakte zijn schot. Vijf minuten later werd doelman Gillet van de bank gehaald om Courtois te vervangen, die duidelijk last had van de knie. Kort daarna werd een doelpunt van Fellaini onterecht afgekeurd. Een half uur voor tijd mocht Dries Mertens op aangeven van Mirallas alleen op doel, maar zijn poging belandde naast.

Delibasic
De Belgen liet zich daarna in slaap wiegen en uit het niets kon de ingevallen Delibasic op aangeven van Vukcevic de gelijkmaker scoren. Teken voor Hazard om wakker te worden, de Montenegrijnse doelman moest redding brengen op zijn inzet. Grote kansen bleven uit en zo eindigde de match op 2-2.