Hodgson: Veel factoren op een plek als Moldavië

Hodgson: "Veel factoren op een plek als Moldavië"

06-09-2012 14:14

De kwartfinalist van het afgelopen EK in Polen en Oekraïne begint vrijdag met de weg naar het WK in Brazilië met een uitbeurt tegen het kleine Moldavië. De vrees voor een slecht veld is inmiddels al uitgekomen. Volgens Hodgson moeten de internationals zulke omstandigheden kunnen overwinnen. De bondscoach voegde er snel aan toe dat de nummer drie van de FIFA-ranking niets voor lief neemt in een wedstrijd, die volgens de buitenwacht makkelijk gewonnen moet worden.

"Er spelen veel factoren mee als je naar een plek als Moldavië gaat", blikt Hodgson vooruit. "Hoe zal het stadion zijn? Welke sfeer hangt er? Hoe is het veld? Hoe goed zijn de spelers? Wij moeten dat in acht nemen als we de spelers kiezen en ervoor zorgen dat zij met de best mogelijke voorbereiding het duel ingaan."

"Ik weet dat er veel mensen zijn die denken dat Moldavië niets speciaals is, niet erg sterk is. Maar wij gaan absoluut niet met die gedachte de wedstrijd in", verzekerde de keuzeheer. "Wij gaan erin met de wetenschap dat zij een gelijkspel en een nipt verlies tegen Nederland hadden in de laatste kwalificatiereeks."

Hodgson zit er wat betreft die uitslagen naast. Moldavië verloor beide EK-kwalificatieduels met Oranje namelijk met 1-0. Het eindigde als vijfde en één-na-laatste in de groep met negen punten, dankzij zeges op Finland en San Marino (twee keer).