Groep G: Genk wint na rode kaart Boulahrouz
Been grijpt late zege in Europa League

25-10-2012 20:56

Genk-trainer Mario Been deed op eigen veld een beroep op diverse spelers met een Eredivisie-verleden, waaronder Dani Fernandez en Thomas Buffel. Glynor Plet verving gedurende de tweede helft Benjamin De Ceulaer.

In Genk zorgde De Ceulaer in de 25ste minuut voor de gelijkmaker, nadat de Nederlander Stijn Schaars al in de zevende minuut voor de Portugese voorsprong had gezorgd. Hij had net als landgenoten Ricky van Wolfswinkel en Khalid Boulahrouz een basisplaats.

Voor Boulahrouz pakte het treffen niet goed uit, een kwartier voor tijd werd hij met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Elyaniv Barda zorgde in de 88ste minuut voor de Belgische zege.

Hongaren kloppen Zwitsers
FC Basel liep in de uitwedstrijd tegen het Hongaarse Videoton FC tegen een 2-1 nederlaag aan. Fabian Schär opende al in de tweede minuut de score door de bal voorbij zijn eigen doelpunt te werken. Marco Caneira zorgde na ruim een half uur voor een verdubbeling van de score. De tegentreffer van Schär kwam te laat om nog van grote invloed te zijn.

Genk gaat in Groep G aan kop met zeven punten, Videoton volgt op één punt achterstand. Basel en Sporting spelen vooralsnog een bijrol.