Groep C: Anderlecht uitgespeeld na gelijkspel

Groep C: Anderlecht uitgespeeld na gelijkspel

04-12-2012 22:40
0

De Brusselse ploeg streed in groep C van de Champions League nog met Zenit Sint-Peterburg om een plek in de Europa League, maar de Russische tegenstrever won uit bij AC Milan, met 1-0, waardoor die missie voor Anderlecht al onmogelijk was geworden.

Anderlecht probeerde het vanaf het begin, maar zag de aanvalsdrang pas in de tweede helft beloond. Dat was ook de verdienste van de Kameroense doelman Carlos Kameni. Op een inzet van Milan Jovanovic had hij geen antwoord en in de slotfase boog hij opnieuw voor, ditmaal voor Dieudonné Mbokani.

De thuisclub liet zich evenmin onbetuigd en bleek best bereid de aanhang iets te bieden. Daardoor was het een amusant duel. Vlak voor het rustsignaal opende de Portugees Sergio Barbosa, beter bekend als Duda, de score. Hij schoot van buiten de zestien met links in de bovenhoek. De 32-jarige middenvelder, tevens aanvoerder, zorgde na een uur ook voor de 2-1.

AC Milan-Zenit Sint-Petersburg 0-1
In Milaan stond het na 35 minuten al 0-1, eveneens dankzij een Portugees. Danny zette Zenit op voorsprong, met rechts laag in de hoek. Urby Emanuelson had een basisplaats bij de Italianen. Nigel de Jong keek vanaf de reservebank toe, evenals onder anderen Stephan El Shaarawy en Robinho. De laatste twee mochten voor de vorm nog even meedoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie